Eindelijk: YouTube vervangt waardeloze video notities

YouTube in-app chatfunctie
Alles voor een gebruiksvriendelijker (mobiel) platform.

YouTube beschikt al sinds 2008 over een speciaal aantekeningensysteem voor video’s. Gebruikers konden hierin additionele informatie kwijt die niet direct in hun video terug te vinden was. Maar 9 jaar later gaat het systeem door impopulariteit en onbruikbaarheid op mobiele systemen op de schop. Scheelt je bovendien weer een paar keer op kruisje drukken.

Aangezien de annotaties niet op smartphones terug te zien zijn, is het systeem volgens YouTube dan ook verouderd. In 2008 was het videoverkeer op mobiele apparaten namelijk nog miniem, maar hoe anders is dit in 2017. Vanaf 2 mei is deze feature dan ook niet meer te gebruiken voor YouTube-editors. Wel blijven de tot dan toe gemaakte aantekeningen zichtbaar.

YouTube verwacht dat de features End Screens en Cards waardige vervangers zullen zijn. Met End Screens kunnen gebruikers zelf aangeven welke gerelateerde video’s de kijker na het bekeken filmpje moet zien. Cards is al ietsje ouder: sinds 2015 kunnen editors speciale ‘kaartjes’ gebruiken om kijkers te informeren. Denk hierbij aan links naar merchandise, verwante websites, fundraising en nog veel meer.

Het grootste verschil met het aantekeningensysteem is dat deze features altijd al te gebruiken waren op de mobiele versies van YouTube. Ben je van mening dat deze twee features nog niet al je behoeften vervullen, dan kun je zelf eventuele verbeteringen doorgeven voor zowel End Screens als Cards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *