Elektrisch vliegtuig Airbus steekt het Kanaal over

Auteur: , 2 Reacties
Elektrisch vliegtuig Airbus steekt het Kanaal over

Maar Airbus bleek niet de eerste die dat flikte, want afgelopen nacht vloog Hugues Duwal stilletjes naar de overkant.

Duwal werkte de afgelopen tijd aan de Cri Cri, een klein elektrisch vliegtuig. Didier Esteyne werkte op zijn buurt aan de e-Fan, een elektrisch vliegtuig van Airbus. Hij zou vanochtend als eerste de oversteek van het Engelse Lydd naar het Franse Calais maken, maar daar had ook Duwal duidelijk lucht van gekregen. Hij vloog daarom in het holst van de nacht naar de overkant en lijkt het record daarmee op zijn naam te hebben gezet.

Het is overigens nog behoorlijk spannend om volledig elektrisch te vliegen, want net als auto’s hebben elektrische vliegtuigen nog niet zo’n indrukwekkende range. De e-Fan kan bijvoorbeeld zo’n vijftig minuten vliegen. De vlucht tussen Lydd en Calais was daarom al aan de lange kant, want uiteindelijk deed Esteyne er 45 minuten over.2 reacties

Als de accutechniek drastisch verbetert, zal de verbrandingsmotor snel een museumstuk worden vermoed ik…
@autobart: Voorlopig nog niet. Electrische motoren hebben nog niet het vermogen om een straalmotor te evenaren in stuwkracht, laat staan dat er een accu is die een dergelijke motor voor meer dan een minuut van stroom zou kunnen voorzien. Voorlopig hebben we nog te maken met straalmotoren. Zodra iemand iets geniaals op het gebied van antigravity of een soort van kernfusie aandrijving verzint dan komen we een eind. De komende 40 jaar vliegt minimaal 90% van de commerciele vluchten nog op (bio) brandstof.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).