Elektronica mag vanaf 2014 aanblijven in het vliegtuig

Airplane mode
Ben jij ook zo’n iemand die altijd vergeet om bij het opstijgen en landen al je elektronica uit te zetten? Met een beetje geluk is dat vanaf volgend jaar niet meer nodig. Als vliegtuigen, en vliegtuigmaatschappijen, aan de juiste voorwaarden voldoen zal deze regel waarschijnlijk geschrapt worden.

De Ameriaanse FAA (Federal Aviation Administration) ziet in dat deze regel eigenlijk niet meer van deze tijd is. Er schijnt geheim overleg gevoerd te zijn en volgend jaar zou het verbod opgeheven worden. Passagiers zouden dan hun telefoon, tablet, laptop of andere apparatuur aan kunnen laten zodat ze e-books kunnen lezen, podcasts kunnen luisteren en video’s kunnen bekijken.

Het blijft nog wel verboden om te bellen/smsen, e-mailen of WiFi te gebruiken tijdens het opstijgen en landen. Vliegtuigmaatschappijen moeten aan de FAA aantonen dat hun vliegtuigen niet van slag raken door al die extra straling, iets wat ze ook al moeten doen als ze WiFi willen aanbieden.

Officieel heeft de FAA deze plannen nog niet gepresenteerd en het is ook nog maar de vraag of ze wereldwijd gaan gelden of alleen in de Verenigde Staten, maar het begin is er in elk geval. (via: nytimes.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *