Elektronische make-up bestuurt gadgets met een knipoog

Dikke knipoog
Dus je wilt je gadgets op afstand bedienen, maar bent te lui om de afstandsbediening te pakken en Google Glass kan je niet betalen. Gelukkig heeft je vrouw/vriendin een dikke laag make-up op en kan zo van kanaal wisselen. Wait, what?

Yep, ze hebben nu knopjes vervangen met make-up. In principe werkt het hetzelfde als een deurbel. De nep-wimpers maken bij een knipoog kort contact met de dik aangebrachte oogschaduw waardoor een laag-voltage circuitje sluit en er een signaal doorgegeven wordt.

Een computertje in de hoofdband maakt onderscheid tussen bedoelde input en de ‘gewone’ korte oogknippers die mensen nou eenmaal doen. Vervolgens kan met datzelfde computertje van alles bedient worden, van een mini-helikoptertje tot knipperende lichtjes in een exotische hoofdband.

Dit systeem is ontwikkeld door Katia Vega, en werd getoond op een beurs voor interactieve oppervlaktes. Ze is van plan om dit systeem verder te ontwikkelen, om zo uiteindelijk bijvoorbeeld een telefoon te kunnen bedienen, zo verteld ze New Scientist.

[gv data=”6Z1mQMS1l3U”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *