Elephone smartphone draait op Android 5.0 EN Windows 10

Elephone-Dual-Boot
Chinese smartphonefabrikant Elephone presenteert een nieuw toestel met een zogenaamde dual-boot. De smartphone draait hierdoor zowel op Android 5.0 Lollipop als Windows 10.

De smartphones van Elephone worden regelmatig ook buiten China uitgebracht, dus de kans is aanwezig dat dit nu nog naamloze model ook naar het westen komt. Naast het feit dat de telefoon dus twee besturingssystemen ondersteunt, zijn de specificaties ervan ook behoorlijk indrukwekkend.

Specificaties
Als de geruchten van Neowin kloppen (we wachten nog steeds op een officiële aankondiging), heeft het toestel een 5.5-inch 2K display met een resolutie van 2560x1440p. Aan de binnenkant zit een 64-bit octa-core MediaTek MTK6795 processor met 4GB aan RAM. Ook op cameragebied hoef je niet te klagen met de 20.7 megapixel Sony IMX 230. De batterij moet groter zijn dan 3800mAh.

Daarnaast moet er een vingerafdrukscanner aanwezig zijn op het pareltje van Elephone. In mei zal er een Androidversie van de Elephone verschijnen, waarna de dual-boot versie (met zowel Android als Windows) in de loop van juni gelanceerd wordt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Elephone hierdoor wacht op de lancering van Windows 10.

Elephone-Dual-System

Nog geen reacties

  1. Eerst zien dan geloven. Elephone heeft een historie met het beloven van features die niet worden ingelost. Ik heb zelf een P3000S, die volgens de wervingsteksten ‘optioneel ook met MIUI’ kon worden uitgerust. Nou, de huidige beta schurkt meer tegen de alfa’s aan dan dat er zicht is op een stabiele Release Candidate.

    Verder leveren ze best aardige toestellen hoor. De bouwkwaliteit is (nog) niet van het niveau Huawei, Meizu of Xiaomi, maar er zit wél alles op dat je zou kunnen wensen: de P3000S heeft 4G met zowel 800 als 1800 MHz netwerkbereik, dual sim support, NFC, voldoende ram+opslaggeheugen én een sd-card slot, 13mpixel camera + 8 mpixel camera en een behoorlijke accu. Ook zijn de benchmarks (voor wat ze waard zijn) heel behoorlijk voor een toestel wat ruim onder de € 200 te krijgen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *