Elon Musk: 4 redenen waarom hij een complete baas is

Lacht Musk omdat hij rijk is, of omdat hij de zin van het leven in een middag heeft ontcijferd?
De Tesla- en SpaceX-baas zegt nogal eens vreemde dingen, maar keer op keer laat hij weer zien wat een gigantische baas hij eigenlijk is.

We kennen Elon Musk natuurlijk allemaal als topman van Tesla en het private ruimtereisbedrijf SpaceX, maar als ik zijn naam of gezicht voorbij zie komen zie ik slechts een held. Zonder verdere poespas zijn dit 4 redenen waarom Elon Musk niet alleen een genie, maar tevens een complete baas is.

[gv data=”gV6hP9wpMW8″][/gv]

Musk vs. Zuckerberg
Een recentelijke fittie tussen de twee gigantisch invloedrijke (en rijke) mannen mondde uit in een mooi karakteriserend moment voor Musk. TIME’s nummer 1 meest invloedrijkste persoon wist de derde in diezelfde lijst in één zin te ontkrachten.

Tijdens een bijeenkomst van Amerikaanse gouverneurs hield de Telsa-topman een speech over A.I. (artificial intelligence) en de gevaren van zelflerende computers en robots, zo laat Bizjournals weten. En ja, als we alle sci-fi-doemscenario’s mogen geloven heeft Musk gelijk als hij stelt dat A.I. “een fundamentele bedreiging is voor het voortbestaan van de menselijke samenleving.”

(Letterlijke) baas, Facebook topman Mark Zuckerberg, degradeert Musk’s zorgen daarentegen in een Facebook livestream tot irritante drukmakerij: “Ik heb er behoorlijk sterke meningen over. Ik ben optimistisch. En ik denk dat ‘nee-zeggers’, diegenen die deze doemscenario’s voortbrengen – Ik begrijp het niet. Het is heel negatief en op sommige manieren zelfs onverantwoordelijk.”

Facebook-baas Zuckerberg heeft dus geen zorgen over de gevaren van kunstmatige intelligentie en vindt het allemaal maar ‘negatief’. Voordat het media moddergooien uit de hand kon lopen maakt Musk de situatie daarentegen op Twitter eigenhandig onschadelijk: “Ik heb het hier met Mark over gehad. Zijn kennis rondom dit onderwerp is zeer beperkt.” Met andere woorden: Je kunt lullen wat je wilt, je snapt er toch niks van.

Het domste experiment ooit
Naast het wetenschappelijke talent dat de Zuid-Afrikaans geboren genie heeft, weet hij bepaalde problemen ook ontzettend poëtisch te verwoorden. Binnen twee zinnen begrijp je ineens waarom je een Tesla Model S MOET hebben. Hij noemt het in een gratis luisterboek ‘het domste experiment ooit’.

“We voeren het gevaarlijkste experiment ooit uit, op dit moment. We proberen namelijk uit te vinden hoeveel koolstofdioxide we in onze atmosfeer kunnen hebben voordat er een milieuramp plaatsvindt.” Hoeveel zei u dat de goedkoopste Tesla kostte, meneer? In het rood graag.

Tesla of Edison
De beide mannen zijn verantwoordelijk voor het ten goede veranderen van de wereld zoals die vroeger was, in de wereld zoals we die nu kennen. Sterker nog, zonder deze uitvinders had Elon Musk waarschijnlijk nooit gedaan wat hij heeft gedaan. Het Tesla-Edison-conflict is tegenwoordig daarentegen een onuitputbare inspiratiebron voor meme’s en internetgrapjes.


Via: Knowyourmeme

Hoewel men over het algemeen – zoals ook in de bovenstaande meme – voor Tesla kiest als ware uitvinder van dingen zoals wisselstroom en andere integrale onderdelen van een elektriciteitsnet, kiest Musk niet voor de man die inspiratie was voor de naam van het succesvolle autobedrijf. Tesla mocht dan wel een geniale uitvinder en principieel en moreel respectabele man zijn, Thomas Edison was de man die het op de markt wist te brengen en het zo toegankelijk maakte voor de rest van de wereld.

Musk ziet de mentor van Nikola Tesla dus niet als slechterik, maar als iemand die technologie wist samen te voegen met succesvol zaken doen. Je hebt een goed stel kloten nodig om de kant van de (bij gebrek aan een beter woord) aartsrivaal van de spirituele voorvader van je miljardenbedrijf te kiezen, nietwaar?

We moeten een atoombom op Mars gooien
Uiteraard staat de genie achter SpaceX gelukkig niet alleen stil bij kleine schermutselingen op Twitter en ietwat grotere conflicten eind 19e en begin 20e eeuw. Hij kijkt namelijk vooral vooruit naar de toekomst. In zijn versie van de toekomst gaat de mensheid thuisplaneet aarde verlaten. Onze grootste kans is dan Mars. Het koloniseren van Mars zal een ingewikkeld proces worden; mogelijk een proces dat (optimistisch gezien) nog maar een eeuw of twee duurt.

Of je gooit atoombommen op de polen van de rode planeet. Jazeker, Musk stelt dat – om Mars bewoonbaar te maken – we het beste een paar atoombommen op de gigant kunnen gooien. Hier is hoe het zou werken: Door de explosies van de atoombommen zou een groot deel van de CO2 (dat opgesloten zit in de ijskappen van Mars’ polen) kunnen verdampen. Zo moet het klimaat en de vorming van een atmosfeer een zetje in de rug krijgen.

[gv data=”MQYoYaKsMmg”][/gv]

Een onbewoonbare planeet bewoonbaar maken met atoombommen? Kom op, hoe badass kun je klinken. Het leukste is uiteindelijk nog dat het een aannemelijke mogelijkheid is. Zo zie je maar, Musk is tegelijkertijd een dwaas en een genie, een gek en een filosoof, een zakenman en een morele ridder die de wereld verdient.

2 reacties

  1. Veel goedkoper en ‘groener’ is het om 80% van de bevolking te liquideren maar dat mag niet gezegd worden aangezien dat het economisch belang niet dient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *