Elon Musk deelt zware klap uit aan Facebook

Elon is een baas
Hij honoreert hiermee talloze boze Facebook-gebruikers.

Het era van sociale media is nog niet zo heel lang bezig, maar wellicht is het einde al in zicht; in elk geval voor sociaal platform Facebook. Elon Musk, een van de grootste eindbazen die planeet aarde (en binnenkort ook Mars) ooit heeft gekend, verwijderde namelijk de Facebook-pagina’s van zijn twee grootste bedrijven.

Hij verwijdert de pagina’s van ruimtebedrijf SpaceX en autobedrijf Tesla naar aanleiding van een massale oproep van gebruikers via Twitter. Facebook werd namelijk betrapt op het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Zo bleek eerder vandaag dat mensen massaal op Google zochten hoe ze hun Facebook-account konden verwijderen.

De onderstaande correspondentie tussen Musk en fans is overigens hilarisch. Ze dagen hem namelijk uit om de pagina’s te verwijderen, waarop hij reageert dat hij geen idee had dat ze überhaupt bestonden. Ook noemt hij de Facebook-pagina na een verzoek van een fan ‘lame’. De man is een supergenie en heeft ontzettend veel zelfspot.

Wat was er namelijk aan de hand? Een undercoverjournalist ontdekte dat een databedrijf genaamd Cambridge Analytica informatie van 50 miljoen Facebook-gebruikers ongewenst verzamelde om gerichte politieke reclame te maken voor Donald Trump. Het bedrijf had volgens de CEO een belangrijke rol in het uiteindelijk gekozen worden van de huidige Amerikaanse president.

Musk’s antwoord is dus agressief; de succesvolle CEO haalt zijn bedrijven van het populaire platform af in protest tegen de beïnvloeding van Zuckerberg’s trots. Of hij wil zijn fans niet tegen hem in het harnas jagen… Vooralsnog blijven SpaceX en Tesla nog wel op Instagram actief, ondanks het feit dat ook het fotoplatform van Facebook is.

Foto @Dan Taylor/Heisenberg Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *