Elon Musk dumpt flinke lading Tesla aandelen

Elon Musk dumpt flinke lading Tesla aandelen

Elon Musk dumpt flinke lading Tesla aandelen

In aanloop naar de deal met Twitter verkoopt Elon Musk een gedeelte van zijn Tesla aandelen.

Elon Musk behoort tot het rijtje rijkste mensen ter wereld. Niet met geld op de bank, maar vooral met aandelenbezit. Onder andere in Tesla heeft Musk een gigantisch vermogen. Zoals je wellicht weet heeft of had beter gezegd, Musk interesse in het kopen van Twitter.

Mocht Twitter de deal forceren en 44 miljard dollar van Elon Musk eisen, dan moet Musk dat geld wel hebben. Daarom heeft ome Musk nu besloten wat aandelen te verkopen. In de periode van 5 tot en met 9 augustus verkocht de ondernemer maar liefst 7 miljard dollar aan Tesla aandelen.

Op Twitter zegt Elon Musk voorlopig klaar te zijn met het dumpen van zijn Tesla aandelen. Daarnaast zegt hij de aandelen terug te kopen, mocht de deal met Twitter niet doorgaan. Nu zegt de SpaceX-man wel vaker dingen op Twitter, dus het is altijd goed om een slag om de arm te houden met dit soort uitspraken.

Investeerders in Tesla zijn vanzelfsprekend niet bij met de acties van Musk. Het dumpen van grote hoeveelheden aandelen heeft een ongunstig effect op de beurswaarde van Tesla. In de afgelopen dagen is het aandeel van Tesla dan ook met meerdere procenten gedaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *