Elon Musk kondigt groot nieuwtje aan voor Tesla-rijders

Tesla software update

Door middel van een grote software update kunnen Tesla-rijders nog meer taken uit handen geven.

De Amerikaanse autofabrikant Tesla was één van de eerste automerken die klanten behoorlijk wat mogelijkheden gaf op het gebied van autonoom rijden. Conventionele automakers zijn daar wat voorzichtiger in.

Met Autopilot heeft Tesla een geavanceerd systeem in huis. Met de Full Self-Driving modus gaat Tesla nog een stap verder. En op dat vlak heeft Tesla groot nieuws te melden. Zo kondigt Elon Musk aan dat er een grote update gepland staat voor het Full Self-Driving beta programma. Versie 8.2 van de beta zou dubbel zo groot in omvang zijn, terwijl versie 8.3 misschien wel tien keer zo groot gaat worden.

Tesla software update

Elon Musk deelt deze informatie met de wereld op Twitter. Ondanks de naam moet je nog altijd je handen aan het stuur houden als je deze functie uittest. Ook een autofabrikant als Tesla heeft gewoon met de wet te maken en zal hieraan moeten voldoen. Door de beta uit te rollen aan Tesla-rijders krijgt het automerk data binnen van omstandigheden in de echte wereld. Dat levert veel meer op dan een simulatie op een testbaan. Proefkonijn voor Tesla spelen is op eigen verantwoordelijk, want de beta zal door de eigenaar of eigenaresse zelf gedownload moeten worden.

Nog geen reacties

  1. “Versie 8.2 van de beta zou dubbel zo groot in omvang zijn, terwijl versie 8.3 misschien wel tien keer zo groot gaat worden.”

    Volgens mij doelt hij op het aantal gebruikers, niet de grootte van de update. (of lees ik het verkeerd?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *