Elon Musk krijgt nu al dikke waarschuwing vanuit de EU over Twitter

Elon Musk krijgt nu al dikke waarschuwing vanuit de EU over Twitter

Elon Musk krijgt nu al dikke waarschuwing vanuit de EU over Twitter

Twitter mag geen speeltuin van Elon Musk worden, dat stelt de EU-commissaris Thierry Breton in een reactie.

Nu Elon Musk zijn geliefde Twitter in handen krijgt zijn de eerste plannen bekend. De ondernemer wil er een oase van vrijheid van meningsuiting maken. Prima, zeggen de EU-overlords, maar dan wel binnen de perken van afgesproken wetten.

Brussel waarschuwt Elon Musk dat zijn sociale medium moet voldoen aan de digitale afspraken die door de Europese Unie zijn gemaakt. Anders hangt Twitter heftige boetes of in het ergste geval zelfs een ban boven het hoofd. Het is de vraag of het inderdaad zo ver gaat komen. Met Musk weet je maar nooit.

Eén van die regels is dat Twitter de verantwoordelijkheid heeft om content te modereren. Posts die bijvoorbeeld oproepen tot geweld of een andere vorm van illegale activiteit inhouden moeten gewist worden. Het Amerikaanse techbedrijf doet dit nu al, soms zelfs een beetje te streng. Zo kwam tijdelijk schorsen van Geert Wilders op Twitter naar aanleiding van een tweet het platform op kritiek te staan.

De vraag is natuurlijk in hoeverre Elon Musk vrijheid van meningsuiting wil beschermen. In de EU laten ze alvast duidelijk weten waar de lijn ligt. Gaat Elon over die lijn dan kan hij consequenties verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *