Elon Musk landt een raket uit de ruimte [video]

Auteur: , 2 Reacties
Kewl

Hij doet het gewoon. Een raket naar de ruimte laten vliegen, wat satellieten lanceren en weer op de grond laten landen.

Elon Musk blijft zichzelf bewijzen als de echte Tony Stark (je weet wel, van Iron Man). Vannacht heeft hij een meertrapsraket gelanceerd naar de ruimte en de onderste trap weer terug laten vliegen naar Cape Canaveral. De rest van de raket vloog vervolgens door tot buiten de dampkring om daar een stuk of wat satellieten in een baan rond de aarde te brengen.

Voor het geval dat je je afvraagt waarom dit zo fantastisch is: normaal gesproken vallen de motoren en de rest van de eerste trap van een raket terug naar de aarde en pletteren ze in zee. Zonde. Kost duur veel geld qua financiƫn gezien. Als je de raketten steeds opnieuw kunt gebruiken is het veel goedkoper en makkelijker om sneller achter elkaar raketten de lucht in te schieten.

De Falcon9 die gisteren werd gelanceerd is niet alleen bijzonder omdat hij als eerste succesvol op land is geland. Hij is ook cool omdat er nieuwere krachtere brandstof in zat en de rest van de aandrijving maar liefst 33% krachtiger is geworden. Daarnaast is dit de eerste keer dat Musk een raket daadwerkelijk in een lage baan rond de aarde bracht voordat hij weer landde op het kruis waar hij moest landen.

Minder cool is de reactie van Elons medemiljardair Jeff Bezos, die onlangs ook een raket lanceerde en hem weer liet landen. Bezos roept welkom bij de club, terwijl Musk al jaren bij de club hoort en vandaag lid is geworden van een club die daadwerkelijk geld verdient met het laten terugkeren van raketten. Apparata roept Musk in ieder geval uit tot winnaar van dit wedstrijdje ver plassen.

Saillant detail: deze herbruikbare raket gaat niet herbruikt worden. Volgens Musk is dit een speciaal beestje dat een plaatsje in zijn collectie verdient. Lekker, Elon, zo wordt het nog steeds niet goedkoper.2 reacties

De volgende raket op batterijen?
@bertorelli: Dat vroeg mijn dochtertje laatst ook al. ;-) Waarom auto’s op elektriciteit rijden en waarom een raket brandstof verbrand….

Een raket op batterijen lukt helaas niet omdat dit de raket te zwaar maakt tevens omdat een elektrische aandrijving niet voor genoeg voortstuwingskracht kan zorgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).