Elon Musk maakt het beste zonnepaneel

Auteur: , 4 Reacties
Jij bent zeker het zonnetje in huis

Althans dat zegt Elon Musk. Zijn bedrijf SolarCity is installateur van zonnepanelen, en heeft bedacht dat het misschien meer oplevert als ze er zelf ook een zouden produceren.

Als je er een beetje over nadenkt is het de meest logische vorm van energie, zonne-energie. Want ook windenergie, en energie uit kolen, gas of olie zijn uiteindelijk zonne-energie in een andere vorm. Dus is veranderaar en Teslabaasje Elon Musk natuurlijk een van de eersten die ermee aan de gang zijn.

Met SolarCity bouwt Musk al een aantal jaar zonnepanelen op huizen, en ze zijn ook bezig met een eigen zonnefarm in Californië. Tot nu toe installeerde het bedrijf gewoon zonnepanelen die ze ergens inkochten. Maar als je de hele keten – van productie tot installatie – in handen hebt, kun je veel meer verdienen. Dus hebben ze nu ook zelf een paneel ontwikkeld.

Musk beweert dat het paneel een hoger rendement oplevert dan de panelen die nu te koop zijn. Van de zon die op de zonnecellen valt wordt 22,04% omgezet naar elektriciteit. De beste schermen die er nu zijn halen 21,5%. Dat lijkt natuurlijk een klein verschil, maar in de jaren dat de dingen op je dak liggen maakt het wel even een paar centen uit.

Musk denkt dat het zelfs 15 tot 20 dollarcent per watt goedkoper is met zijn eigen panelen, en dat is nogal een winstpakkert. En omdat Musk en de zijnen nu ‘de beste zonnepanelen ter wereld maken, zal dat ook de ergste skeptici wel aan boord halen.’ Dus nu allemaal snel even googlen of je huis geschikt is voor de panelen.4 reacties

die Elon Musk begint wel op Wij van WC Eend te lijken…ik kan hem minder en minder hebben…
Op een Tesla leggen en meedoen aan de solar challenge.
Kijken of ze beter zijn dan die studenten uit Delft die steeds winnen ;-)
Is ook logisch. Als je de hele keten bekijkt van de productie van windturbines dan moet er stal gemaakt worden voor de palen etc. Voordat je alle energie terug hebt gewonnen die nodig was voor de productie van zo’n ding is hij al aan vervanging toe en de zon is er altijd.
@mobieler: Dat valt behoorlijk mee heb ik me laten vertellen. Het schijnt dat een windturbine binnen 3 maanden netto energie gaat leveren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).