Elon Musk levert grootste batterij ter wereld

Auteur: , 6 Reacties
Tesla

De Tesla-man maakt zijn belofte waar.

Er was een groot probleem gaande in Zuid-Australië. Een groot deel van de staat kampte regelmatig met stroomuitval door heftige stormen. Vorig jaar september kwam het zelfs tot een blackout. Er moest verandering in komen. Elon Musk kwam optreden als superheld, want hij heeft Zuid-Australië uit de penarie geholpen.

Tesla zei het probleem in 100 dagen te kunnen oplossen. Dat bevestigde Elon Musk nog eens op Twitter, afgelopen maart. Musk heeft niet gelogen. Vandaag is bekend geworden dat de batterijcentrale van Tesla af is. Met een vermogen van 100 megawatt is het tevens de grootste batterij ter wereld.

Dankzij deze enorme batterij moet Zuid-Australië weer stabiele stroom krijgen, zonder vervelende uitvallen. De Tesla Powerpacks werden geïnstalleerd op een windboerderij, ten noorden van Adelaide. Er worden nu nog proeven gedaan. Vanaf 1 december is de batterij volledig operationeel.



6 reacties

Deze megalomane man liegt bijna 100%!
En komt zichzelf nog wel tegen.
Dit was ook een leugen, vanaf 9 maart tot nu zijn 259 dagen en geen 100 dagen….
https://www.berekenhet.nl/modules/vakantie/periode-tussen-twee-datums.html
@pawarana: “Tesla will get the system installed and working 100 days from contract signature or it is free. That serious enough for you?”
Op welke datum is het contract getekend?
@koeberg: iemand gaat een (giga)project aan voordat er getekend is?.. dan is hij idd echt gek..
@lekkaah: Nee. Hij beloofde in maart dat hij binnen 100 dagen zou leveren na tekenen van een contract. Voor het tekenen begint hij natuurlijk niet met bouwen. Vandaar mijn vraag: wanneer is het contract getekend? Dat is namelijk het moment dat de 100 dagen ingaat.
Nou heb ik het even opgezocht: dat blijkt op 7 juli te zijn gebeurd. Dat is nu 140 dagen geleden. Echter hier lees ik dat zijn deadline op 1 december verloopt: https://asiancorrespondent.com/2017/11/elon-musk-tesla-battery-south-australia/#lU0sU0r7MkAx2ss5.97
Dus ik weet niet wat de details zijn geweest van het contract.
@koeberg: dat staat hier toch niet…
Wat is het altijd heerlijk badderen in de betraande reacties van mensen die bang zijn voor het succes van Elon of soortgelijke innovators. Dat hij die 100 dagen deadline heeft gemist zal iedereen een rotzorg zijn. Hij had er geen aandacht aan hoeven schenken maar heeft het toch op zichzelf genomen om het project aan te pakken. En inderdaad, de details van het contract kennen we niet. Zonder figuren als Elon krijgen we het niet voor elkaar om het broeikaseffect te laten dalen en onze energie-afhankelijkheid bij andere landen af te schudden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).