Elon Musk levert grootste batterij ter wereld

Tesla
De Tesla-man maakt zijn belofte waar.

Er was een groot probleem gaande in Zuid-Australië. Een groot deel van de staat kampte regelmatig met stroomuitval door heftige stormen. Vorig jaar september kwam het zelfs tot een blackout. Er moest verandering in komen. Elon Musk kwam optreden als superheld, want hij heeft Zuid-Australië uit de penarie geholpen.

Tesla zei het probleem in 100 dagen te kunnen oplossen. Dat bevestigde Elon Musk nog eens op Twitter, afgelopen maart. Musk heeft niet gelogen. Vandaag is bekend geworden dat de batterijcentrale van Tesla af is. Met een vermogen van 100 megawatt is het tevens de grootste batterij ter wereld.

Dankzij deze enorme batterij moet Zuid-Australië weer stabiele stroom krijgen, zonder vervelende uitvallen. De Tesla Powerpacks werden geïnstalleerd op een windboerderij, ten noorden van Adelaide. Er worden nu nog proeven gedaan. Vanaf 1 december is de batterij volledig operationeel.

6 reacties

  1. Wat is het altijd heerlijk badderen in de betraande reacties van mensen die bang zijn voor het succes van Elon of soortgelijke innovators. Dat hij die 100 dagen deadline heeft gemist zal iedereen een rotzorg zijn. Hij had er geen aandacht aan hoeven schenken maar heeft het toch op zichzelf genomen om het project aan te pakken. En inderdaad, de details van het contract kennen we niet. Zonder figuren als Elon krijgen we het niet voor elkaar om het broeikaseffect te laten dalen en onze energie-afhankelijkheid bij andere landen af te schudden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *