Elon Musk vreest dat hij door WO III niet naar Mars kan

Auteur: , 8 Reacties
Elon Musk

Elon Musk wil dolgraag naar Mars, maar vreest dat daar niets van terecht komt als we zo doorgaan als de afgelopen tijd. De Tesla-baas is bang dat er een derde wereldoorlog uitbreekt.

In een interview met GQ werd Musk gevraagd naar zijn plannen om Mars te koloniseren. De doorgaans behoorlijk uitgesproken Musk antwoordde vervolgens behoorlijk geheimzinnig. “We denken altijd dat technologie zich maar blijft ontwikkelen, maar het is in de geschiedenis al eerder gebeurd dat opeens niet meer mogelijk bleek wat daarvoor wel kon. Denk aan Egypte en het Romeinse Rijk. Het is te makkelijk om te denken dat zoiets nu niet meer kan gebeuren.”

Wat Musk met dat laatste bedoelt wordt even later duidelijk, want hij houdt er rekening mee dat er binnen niet al te lange tijd een nieuwe wereldoorlog uitbreekt. “Dat is niet uit te sluiten. In 1912 dachten we er ook goed voor te staan, maar vervolgens braken WO I en WO II uit en volgde de Koude Oorlog. WO III kan echter nog erger uitpakken, omdat de kans groot is dat er nucleaire wapens gebruikt worden.”8 reacties

Bij die kerel is echt een steekje los.
@robert110: Of jij bent zo naïef. Het is een reële scenario en we hebben mensen als Elon nodig om het out-of-the-box-denken. Hij geeft met zijn visie een waarschuwing af i.p.v. het te presenteren als een onvermijdelijke feit.
Ik vind die vent geweldig, iedereen moet maar op een bepaalde manier denken etc. Deze man denkt compleet anders, heeft toffe ambities en heeft echt gruwelijke auto’s op de markt gebracht.
Elon Musk is een visionair en is een aanjager voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Maar dat betekend niet dat hij altijd gelijk heeft.

wat het koloniseren van Mars betreft: Neil Degrasse Tyson, als astrofysicus van nature al erg enthousiast over de exploratie van de ruimte heeft een erg interessante visie over het koloniseren van Mars. Volgens velen is het koloniseren van andere planeten een noodzaak omdat de aarde steeds minder leefbaar wordt en overbevolkt raakt.

Volgens NDT is het veel simpeler en voor een fractie van de energie die gebruikt moet worden om de technieken te ontwikkelen om mars te teraformen te gebruiken om de milieu problematiek op aarde op te lossen.
Objectief gezien komt WO 3 er. Steeds meer mensen, veranderend klimaat met daardoor stijgende voedselprijzen, ontheemde volken… Dat is is in het verleden steeds recept gebleken voor oorlogen.

En bijkomend, wat gaan bepaalde landen doen als hun inkomsten uit olie steeds minder worden tot wegvallen?

Imho geloof ik dat er binnen 50 jaar een WO komt, of alvast een groot asymetrisch conflict waarbij verschillende landen betrokken zijn.

He wacht es….
@luxaeterna: allhoedjes in de aanbieding ?
Grootschalige conflicten zoals ww2 heeft niemand baat bij meer , het zal vooral op economisch vlak zijn wat nu al druk gaande is zoals sancties tegen Rusland importheffingen op Chinese goederen etc etc
@bofkont: Niks hoedjes. Bn zo geen samenzweringsfan.


Niemand baat? Bwa, sinds wanneer is Amerika een grootmacht? Toevallig niet sinds WO 2 en de daarmee gepaarde ontwikkelingen en industrialisering op grote schaal?
@luxaeterna: De VS was na WO2 absoluut een wereldmacht, enkel laaste 10/15 boeten ze hard in op die status, China/Rusland zijn twee heel erg grote gevaarlijke machtsblokken aan het worden, ben serieus benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen.
Gewapende conflicten op grote schaal zie ik niet gebeuren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).