Elon Musk wil met SpaceX nog steeds binnen 10 jaar naar Mars

Auteur: , Geen reacties
Space X wil binnen tien jaar naar mars

Elon Musk laat zich niet tegenhouden. Zelfs als zijn levenswerk voor z'n ogen ontploft...

Binnen 10 jaar vliegt SpaceX naar Mars. Elon Musk is bijzonder overtuigd. Binnen 10 jaar reist een eerste groep mensen naar Mars om daar een zelfvoorzienende Marskolonie op te zetten. Hij is ervan overtuigd dat we als mensheid de ruimte in moeten om ons te behoeden voor uitsterving.

Begin deze maand ontplofte een raket van SpaceX. Toch laat Elon Musk zich allerminst uit het veld slaan door deze tegenslag. In 2026 moet er toch echt een raket richting Mars vertrekken.

De beoogde raket heeft als werkttitel Mars Colonial Transporter, maar Musk wil die naam veranderen. Wat blijkt, de raket kan verder dan Mars. “Dus hebben we een nieuwe naam nodig.” Een enkele tweet was genoeg om de volgers van Musk te verleiden een naam te verzinnen. De nieuwe naam wordt: ‘Interplanetary Transport System’.

De ruimtepakken die de passagiers gaan dragen op hun reis zijn in ieder geval erg cool. Ze zijn ontworpen door José Fernandez. Fernandez maakte de pakken in films als Batman v Superman, Oblivion, Tron: Legacy, The Avengers, Iron Man en Jupiter Ascending, een lekker rijtje dus. En ook wel passend omdat Elon Musk de levende Tony Stark is.

In dit filmpje wordt uitlegd hoe de raket kon ontploffen:Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).