Elon Musk wil ruimteritje met concurrent Richard Branson

Elon Musk wil wel een ritje maken in het ruimtevaartuig van Richard Branson, nadat die laatste recentelijk naar de ruimte ging.

Op het eerste gezicht zijn Elon Musk en Richard Branson keiharde concurrenten. SpaceX en Virgin Galactic maken allebei deel uit van de nieuwe spacerace. Beide bedrijven willen commerciële ruimtevluchten toegankelijk maken. Beide entrepreneurs moeten het in dit gigantisch competitieve veld zien te overleven. Toch blijken het dikke maatjes te zijn. Musk vertrouwt Branson zelfs zijn leven toe.

Elon Musk <3 Richard Branson

De twee ongekend rijke mannen hebben misschien wel bedrijven die met elkaar concurreren. Toch zijn ze privé maten, zo blijkt uit een post van Branson op Twitter. Hij noemt Musk daarin een vriend. De twee ontmoeten elkaar kort voordat Branson in een eigen ruimtevaartuig naar de rand van de ruimte afreist.

Nu blijkt dat de Tesla- en SpaceX-topman dat ook wel ziet zitten. Tegenover de Wall Street Journal laat Richard Branson weten dat Elon Musk een ticket heeft gekocht voor een van die ‘ruimtereizen’. Virgin Galactic zou tickets voor $250.000 per stuk verkopen. In totaal zou het bedrijf van Branson al $80 miljoen aan bestelde tickets hebben verdiend. Als de twee zo’n goede vrienden zijn, krijgt Musk wellicht zelfs voorrang in de peperdure rij.

Toch is de zet opvallend, aangezien SpaceX eigenlijk vergelijkbare dingen wil bereiken als Virgin Galactic. Musk spreekt hier eigenlijk zijn steun uit voor de concurrent. Daarbij zou het natuurlijk ongekend gênant zijn als er iets mis gaat tijdens de ruimtevlucht met Musk in een zetel; iets dat altijd reëel is bij hedendaagse ruimtevaart. Hoe dan ook, het ziet er niet naar uit dat Musk zeer binnenkort naar de ruimte zal gaan. Hij is doorgaans zeer terughoudend als het om het testen dergelijke producten gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *