Elon Musk: zelfrijdende auto van Google heeft rare techniek

Auteur: , 1 Reactie
Damn it feels good to be a Gangsta

Mister Musk is lekker bezig harde snaaien uit te delen.

Waar vorige week Apple de sigaar was, haalt de Tesla-baas nu uit naar Google tijdens een persconferentie. Zo zou de autonome auto van de zoekgigant ‘rare techniek’ aan boord hebben. Musk doelt op de LIDAR-technologie die het Amerikaanse techbedrijf gebruikt om metingen te verrichten. Op de vraag of Musk ook gebruik gaat maken van de sensoren reageerde hij dat ze bij Tesla niet zitten te wachten op LIDAR.

I don’t think you need LIDAR. I think you can do this all with passive optical and then with maybe one forward RADAR… if you are driving fast into rain or snow or dust. I think that completely solves it without the use of LIDAR. I’m not a big fan of LIDAR, I don’t think it makes sense in this context.

Een beter alternatief voor LIDAR is om de auto vol 360 graden camera’s te plakken, aldus Musk. Camera’s kunnen beter de rijsituatie analyseren, om vervolgens de gegevens door te spelen aan de auto. Als het aan Musk ligt is de kans groot dat we deze technieken teruggaan zien in toekomstige Tesla’s.1 reactie

Elon, hou eenou eens op, je begint een beetje vervelend te worden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).