Eminem komt met muziekvideo exclusief op Apple Music

Eminem
Dat artiesten claimen begint nu een beetje door te slaan.

Het is nu wel duidelijk. De ene artiest kiest voor Spotify, de ander voor Tidal. En nog een ander weer voor Apple Music. De streamingdiensten vechten voor exclusiviteit en hopen zo klanten te trekken. Eminem heeft met zijn nummer “Phenomenal” een video geschoten en deze exclusief op Apple Music laten debuteren. Verrassend is de keuze niet. Eminem is matties met Dr Dre. Dre is Beats. Beats is Apple Music. En zo kiezen meerdere artiesten voor de streamingdienst met de beste deal. Zo komt Lil Wayne dit weekend met zijn ‘Free Weezy Album’ exclusief op Jay Z’s Tidal.

Als consument werkt het verwarrend dat, vooral Amerikaanse artiesten, kiezen voor een exclusieve samenwerking met een streamingdienst. Je zult voor jezelf moeten afwegen welke muziekdienst nou precies bij je past, wetende dat de exclusives je om de oren vliegen.

4 reacties

  1. Kan me nou niet voorstellen dat mensen zich abboneren op Apple music omdat er een exclusief nummer of een video op staat. Denk dat het meer gaat om het totale aanbod en geluidskwaliteit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *