Emmy Awards zorgen voor impuls aan illegale downloads

Emmy-awards
De Emmy’s zijn niet alleen een leuk dagje uit voor alle kopstukken uit de filmindustrie, het is ook een enorm drukke avond op alle Torrentsites.

CEG TEK, het bedrijf dat trends in de piraterijwereld in de gaten houdt, ontdekte dat bijna alle films en series die tijdens de Emmy’s verschijnen, ineens een heel stuk vaker gedownload worden. Zo schoot het aantal illegale downloads van Breaking Bad met 412 procent omhoog nadat de serie een aantal prijzen mee naar huis nam.

Ook True Detective, House of Cards, Homeland en The Newsroom gingen minimaal met 340 procent omhoog in populariteit op sites als The Piratebay. Van 47 van de 50 shows die CEG TEK analyseerde kun je de invloed van de Emmy Awards goed zien. Hoewel illegale downloaders normaal gesproken vooral in het weekend te werk gaan, werd er voor de Emmy’s dus een uitzondering gemaakt.

Downloaden maar
Hoewel dit dus zeker iets zegt over de populariteit van deze filmprijs, zijn er weer anderen die liever veel downloaders zien dan een mooie trofee. Zo zegt Jeff Bewkes, CEO van Time Warner, dat het belachelijke aantal aan illegale downloads van HBO serie Game of Thrones ook voor meer abonnees en klanten zorgde. De titel van “most pirated show” is volgens Bewkes dan ook meer waard dan een Emmy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *