Empire EVS is een heads-up-display in een paintball-helm

Paintball-helm
Up-to-date informatie over je verfschietende mede- en tegenstanders alsof je verwikkeld bent in een moderne grondoorlog. Zeer, zeer vet dit.

De Canadese wearable-producent Recon Instruments heeft paintballen zojuist een stuk interessanter gemaakt. In samenwerking met paintbal-spul-fabrikant Emipire Paintball is de Empire EVS gemaakt, een paintball helm met een display dat je ‘battle-critical information’ voorschotelt, zoals de hoeveelheid ammo, een kaart van het gebied en -dat maakt het awesome- de locatie van teamgenoten. Daarmee neemt het belang van tactiek én het realisme van paintballen flink toe.

De helm draait op Android en is voorzien van wat krachtige techniek: een 1GHz dual-core processor, Bluetooth 4.0, Wifi én GPS. De analoge componenten zijn niet vergeten: hij is voorzien van speciale lenzen die moeten voorkomen dat je venster beslaat.

De helm wordt waarschijnlijk niet goedkoop, in de buurt van de 500 euro – maar er zullen vast een paar vooruitstrevende paintball-aanbieders zijn die hier geld in zien en er een stel inslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *