En daar is het eerste dodelijke slachtoffer van de selfiestick

Auteur: , 1 Reactie
En daar is het eerste dodelijke slachtoffer van de selfiestick

Bliksem + selfiestick = geen goede combo.

In het Welshe Brecon Beacons zijn twee wandelaars dood aangetroffen op een berg. De doodsoorzaak is door de politie vastgesteld op blikseminslag. Frappanter is echter het bericht dat één van de mannen geraakt zou zijn omdat hij een selfiestick in zijn hand hield, al zijn er media die dat betwisten. Er raakten overigens nog vier andere mensen gewond.

Voor zover wij weten (geloof ons, we zijn geen selfiestick-experts) zijn de meeste selfiesticks gemaakt van metaal, met kunststof handvatten. Een geleidend voorwerp, dat je beter niet ter hand kunt nemen als de lucht is gevuld met onweder, waar bliksemschichten met een lading van 100.000 tot 1 miljard volt uit kunnen schieten.

toevallig is het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken net begonnen met een campagne om burgers te wijzen op de gevaren van selfies. Ze worden gevraagd goed op te letten bij het maken van dergelijke foto’s. “Het is het niet waard je gezondheid of leven op het spel te zetten voor miljoenen likes op sociale media”, valt te lezen in een folder die door de politie op scholen en evenementen zal worden uitgedeeld. “Een selfie nemen onder het rijden, kan de rit korter maken.” Een en ander heeft waarschijnlijk te maken met een 21-jarige Russin die zichzelf per ongeluk door het hoofd schoot bij het maken van een selfie.1 reactie

natuurlijke selectie zullen we maar zeggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).