En het Spotify-record is gebroken door… Daft Punk

En het Spotify-record is gebroken door... Daft Punk
Move over, Mumford & Sons. Vanaf nu is Daft Punk’s album het meest gestreamd in de eerste week na de release.

De Ierse banjoband heeft met ruimt acht miljoen streams op Spotify in de eerste week lange tijd het record in handen gehad. Maar na de mediahype rondom Random Access Memories van Daft Punk is het geen verrassing dat het Franse elektroduo deze titel nu in handen heeft. Het blijft alleen even gissen naar het aantal streams, want dat wil Spotify (nog?) niet vrijgeven.

Het eerste nummer van het Daft Punk-album brak eerder al het record van meest gestreamde nummer in één dag. Get Lucky verstootte daarmee Thrift Shop van Macklemore & Ryan Lewis van de eerste plek. Geheel terecht.

Het album in zijn geheel op Spotify:

4 reacties

  1. “Geheel terecht”. Niet mee eens. Vind zowel Get Lucky als de rest van het album extreem overschat. Vrij eentonige muziek… Niet slecht hoor, dat zal ik nooit beweren, maar heus niet de heilige graal op muziekgebied die sommige mensen het willen doen lijken.

    • @fant: Heilige graal niet nee maar dat is de Mumford & Sons plaat die ze hebben verslagen ook niet. De nieuwe DaftPunk plaat is ISS wat gehyped maar stelt me persoonlijk niet teleur, de eerste drie keer door luisteren wist ik het nog net niet maar nu ik hem een stuk meer gehoord heb is hij toch wel erg lekker.

    • @fant: Mijn ‘Geheel terecht’ sloeg meer op het verdrijven van Thrift Shop van die positie. 😉 Verder had ik ook een is-dit-het?-gevoel bij het beluisteren van het volledige album, maar hij begint steeds harder te komen. Kenmerkend voor toekomstige klassiekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *