En zo was Facebook binnen 1 dag ineens 25% meer waard

Moet iemand anders ook aan die film met Kirk Douglas denken?
Een dag na het bekendmaken van de behoorlijk rooskleurige kwartaalcijfers, is een aandeel in het Amerikaanse sociale netwerk een kwart meer waard dan voorheen. En 125% van idioot veel is nog veel meer.

Woensdag maakte het bedrijf bekend dat ze 1,8 miljard (dat is 1,8 met acht nullen er achteraan) dollar omzet en 333 miljoen (6 nullen, ter informatie) dollar winst opgestreken hebben. Een jaar geleden zaten ze nog in de rode cijfers, dus dit is goed nieuws voor Markje. De totale waarde van het bedrijf komt nu uit op 80 miljard dollar.

Veel van de omzet van het bedrijf komt van mobiele apparaten. Schijnbaar zit het overgrote gedeelte van de 1,1 miljard gebruikers dus met hun mobieltje te Facebooken. Als je dan kort de rekenmachine er bij pakt komt je er achter dat het Amerikaanse bedrijf dus per gebruiker dit jaar 1,63 dollar binnen gekregen heeft. Elk van deze heeft dus een blikje cola aan omzet gedaan voor ze.

Het bedrijf behoort inmiddels tot de grote merken die nauwelijks meer weg te denken zijn op het internet, en heeft haar oprichter zeker geen windeieren gelegd. Nooit geweten dat je avondeten en huisdieren op muren zetten zo veel geld waard was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *