Eng: deze site genereert levensechte neppe gezichten

Eng: deze site genereert echte neppe gezichten
Angstaanjagend.

De technologie achter AI is zowel indrukwekkend als beangstigend. De mogelijkheden lijken soms overeen te komen met science fiction films uit de jaren negentig. Deze nieuwe site, genaamd thispersondoesnotexist.com, valt zeker in die laatste categorie.

De site is gemaakt door Philip Wang, een software engineer bij Uber. Hij gebruikt AI-technologie om random gezichten te generen op zijn site. Het bizarre is dat dit geen echte mensen zijn, maar dat de AI deze gezichten creëert. Het lijken net echte mensen, maar wat je ziet is een computer gegeneerde mens. Vrij eng, aangezien je het verschil eigenlijk niet kunt zien.

Het algoritme van dit systeem analyseert echte gezichten en maakt op basis daarvan een eigen creatie. Tegenover Motherboard laat Wang weten dat de site elke keer vanaf de grond een nieuw gezicht opbouwt als je op ‘F5’ drukt. Volgens Wang is het algoritme niet in staat om alleen gezichten te generen. In principe kunnen allerlei bronnen gebruikt worden voor het systeem. De ontwikkelaar zegt te experimenteren met anime, graffiti en lettertypen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *