Eng: The Walking Dead à la Pokémon GO op je smartphone

6 redenen waarom The Walking Dead minder spannend is
Heb je altijd al weg willen rennen voor walkers, grijp dan nu je kans.

Aan publiciteit heeft The Walking Dead niets te klagen. De populaire hitserie kwam enkele weken geleden ook al in het nieuws, maar dan om een iets minder populaire reden: maker Robert Kirkman stapt met TWD over van AMC naar Amazon. Hoewel het voor fans waarschijnlijk weinig uitmaakt wie de serie uitbrengt, is een game gebaseerd op The Walking Dead natuurlijk een stuk interessanter.

The Walking Dead Encounters is ontwikkeld in samenwerking met Mountain Dew en maakt, net als Pokémon GO, gebruik van augmented reality. Fans van de serie kunnen walkers ontgrendelen en vangen door in winkels speciale limited editions van The Walking Dead Mountain Dew verpakkingen te scannen. Ook door het bekijken van de show vang je de enge monstertjes.

In seizoen 8 zullen er (voornamelijk in Amerika) verschillende Mountain Dew reclames verschijnen tijdens de eerste afleveringen van de serie. Elk van deze beschikken over een code waarmee kijkers nieuwe walkers vangen. In totaal zijn er 20 walkers te verzamelen in de eerste helft van het seizoen.

The Walking Dead augmented reality game

Wat je ermee kunt? Het is mogelijk om via augmented reality een van de gevangen walkers op een foto te zetten om te delen op je socials. Ook is er een ‘scare me’ feature, waardoor een walker zich ergens nestels om je vervolgens de stuipen op het lijf te jagen wanneer je in de buurt bent.

The Walking Dead Encounter is beschikbaar voor zowel iOS– als Android-gebruikers.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *