Engeland en Nederland gebruiken de meeste proxy’s

Keep Seeding
Sinds begin 2012 wordt The Pirate Bay in Nederland geblokkeerd door providers. Maar dat weerhoudt ons niet om de site en-masse te bezoeken.

Dankzij proxy’s is de blokkade makkelijk te omzeilen. Torrentfreak schrijft dat inmiddels een slordige 8 procent van het verkeer via proxy’s binnenkomt. “A total of 8% of all Pirate Bay page views go through the proxy IP-address now, so I’m guessing the blockades are not working too well,” zo liet een woordvoerder weten. Het echte percentage zal trouwens nog veel hoger liggen, aangezien proxy’s via het IP-adres van de downloadsite of via de domeinnaam kunnen werken. De 8 procent is alleen het verkeer dat van een IP-proxy gebruikmaakt.

Er zijn tal van proxy’s actief, maar de grootste zijn PiratebayProxy en PirateReverse. Die laatste deelde de bezoekcijfers per land en Nederland blijkt in die lijst op de tweede plek te staan (1,5 miljoen bezoekers). Op de eerste plek staat het Verenigd Koninkrijk (4,5 miljoen bezoekers). Finland staat op de derde plek, maar heeft een stuk minder bezoekers (880.000 bezoekers). Met 413.000 bezoekers staat België op de vijfde plaats, vlak achter de Verenigde Staten.

Pirate proxy per land

Nog geen reacties

  1. Ik heb de piratebay / torrent meuk nooit zo begrepen. Kan iemand mij uitleggen wat de voordelen van torrents zijn t.o.v. de usenet?

    • @Laue: ik weet het ook niet precies, maar een abo op nieuwsgroepen kost toch vaak geld? In dat geval zouden torrents dus goedkoper zijn. Tevens heb ik het idee dat er meer aanbod is via torrents, aan de andere kant is de snelheid via usenet vaak beter.

      • @autoblogger:

        Afhankelijk bij welke provider je zit is de usenet gewoon gratis beschikbaar (met een retentie van 2-3 weken.) wil oudere post downloaden kom je uit bij een payserver (tussen de 5-10 EUR per maand) aanbod is denk ik minder maar wel “netter” minder meuk, virussen, cam films, enz enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *