Engeland wil telefoons die op autosleutels lijken verbieden

Auteur: , 5 Reacties
Telefoon autosleutel BMW

Kleine telefoons die als twee druppels water lijken op de sleutel/zender van auto's zijn zo geliefd onder Britse gevangenen dat de overheid serieus overweegt om deze telefoontjes te verbieden.

In Britse gevangenissen zijn telefoons verboden en deze mobieltjes zijn door hun kleine afmetingen ideaal naar binnen te smokkelen. Zo’n telefoon weegt slechts 35 gram en bevat bovendien vrijwel geen metaal.

Een metaaldetector zal deze telefoon dus niet snel detecteren en door zijn compacte afmetingen kan je hem ook gemakkelijk verstoppen in lichaamsholten.

Er zijn telefoons op de markt van onder andere BMW, Volkswagen, Bentley, Audi en Porsche. Een klein speurtocht op eBay en Amazon levert veel verschillende exemplaren op. En ze kosten minder dan 50 euro.

Of een verbod op deze telefoons ook daadwerkelijk te handhaven is valt natuurlijk te bezien. Gemakkelijk zal het niet zijn om mensen te betrappen. (via: bbc.co.uk)5 reacties

Lijkt me leuk om zo’n telefoontje te hebben. De doeleinden in de gevangenis zijn minder.
Lol in die advertentie staat ook:

VERY VERY VERY LOW METAL CONTENT – WITH BMW LOGO

lijkt wel of ze er voor gemaakt zijn :)
Ik geloof niet dat ik het snap. Telefoons zijn al verboden in de cel. Wat heeft het verbod op een telefoon die lijkt op een sleutel dan voor zin?
@realcar: ze worden niet alleen in gevangenissen verboden, maar in het hele land. Er moet dus een compleet verbod op deze telefoons komen. En dat alleen maar omdat ze zo geliefd zijn onder gedetineerden.
Jep. Meteen verbieden die handel. Dat lost het probleem meteen op. Gedetineerden staan namelijk bekend voor hun respect voor de wet. -_-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).