Enorme Bitcoin mine-operatie opgerold

Bitcoin
Honderden computers werden in beslag genomen.

Het minen van Bitcoin is in veel landen geen lucratieve business meer. In onder meer Nederland liggen de kosten vaak hoger in vergelijking met de opbrengsten. Sommige landen kennen echter een zeer lage energieprijs. China bijvoorbeeld.

De Chinese overheid is echter niet gek en weet dat het land wordt gezien als een mine-oord voor cryptocurrency. Het land heeft dan ook een plan aangekondigd om het energieverbruik aan een limiet te leggen, zodat cryptominers vanzelf stoppen met de handel.

Deze maatregel werd eerder dit jaar aangekondigd en vele miners hebben de ondernemingen inmiddels gestaakt of zijn in het buitenland verder gegaan. Andere groepen zijn juist ondergronds actief, maar er is een kans dat ze tegen de lamp lopen. Zoals gisteren in de Chinese stad Tianjin.

De autoriteiten ontdekten een grote mine-operatie die gaande was. De politie nam 600 bitcoin mine computers in beslag en acht professionele ventilatoren. De miners liepen tegen de lamp toen de energiemaatschappij melding maakte bij de autoriteiten dat het stroomverbruik op dit adres bizar hoog lag. Bovendien was er gesjoemeld met de elektriciteitsmeter, vermoedelijk om vette rekeningen te voorkomen. Zeker vijf mensen worden momenteel onderzocht vanwege betrokkenheid bij de zaak. (via Reuters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *