Epic Games deelt 5 miljoen uit aan Unreal-ontwikkelaars

Unreal-Engine-4
Zolang jij Epic Games kan overtuigen dat je aan een innovatief project werkt met de Unreal Engine 4, kun je een geldbedrag van de ontwikkelaar krijgen. Aanmelden doe je zo.

Tim Sweeney, eindbaas van Epic Games en de ontwikkelaar van de Unreal Engine, heeft het niet gemakkelijk gehad. Om op de positie te komen waar hij nu zit moest hij op jonge leeftijd hele vakanties lang klusjes doen om geld te verdienen, en dat wil hij een nieuwe generatie aan ontwikkelaars niet aandoen. Daarom kondigde hij vandaag deze ludieke actie aan, waar iedereen met Unreal Engine 4 aan mee kan doen.

Geen haken of ogen
De regels voor deze zogenaamde Unreal Dev Grant zijn heel simpel: Epic deelt geldbedragen uit die verschillen van vijfduizend tot 50.000 dollar, en er zitten verder geen haken of ogen aan. Het enige wat je hoeft te doen is een video insturen met de uitleg van je prototype, waarbij het niet eens om een videogame om te gaan. Of het nu een game, video, app, film of programma is: zolang je Unreal Engine 4 gebruikt kun je meedoen.

Mocht je uitgekozen worden, dan mag je helemaal zelf beslissen waar het geld naartoe gaat. Er is dus geen contract, of vooraf opgestelde regels. In een gesprek met Engadget geeft Sweeney aan dat de projecten die zij eruit kiezen door zeer gemotiveerde mensen worden gemaakt, en dat ze dus niet snel een vakantie zullen boeken van de gift.

Denk je dat jij het in je hebt? Stuur dan een mailtje naar unrealgrants@epicgames.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *