Epic? Nintendo staat open voor verfilming games

Nintendo
Nintendo baas Shigeru Miyamoto vertelt in een interview met Fortune dat hij open staat voor een verfilming van Nintendo games. Is dit een goed of een slecht ding?

Van een bekende game een film maken is ontzettend moeilijk: Of je doet het goed, (Need For Speed) of je gaat ontzettend op je bek (Tekken). De gamer heeft bij het spelen van een game een bepaald beeld van het verhaal en karakters en soms zijn filmmakers er heel goed in dit beeld totaal te verkloten. Zo was de Japanse film gebaseerd op vechtspelletje Tekken tenenkrommend en dit waren bij meerdere verfilmingen van games het geval.

Toch zijn gameontwikkelaars en filmmakers constant met elkaar aan het flirten. Zo kunnen we in de toekomst verfilmingen verwachten van o.a Assasins Creed, Uncharted en Metal Gear Solid. Miyamoto volgt natuurlijk ook deze ontwikkelingen en wilt niet achterblijven met zijn Nintendo.

“As we look more broadly at what is Nintendo’s role as an entertainment company, we’re starting to think more and more about how movies can fit in with that—and we’ll potentially be looking at things like movies in the future.”

Kijk dus niet gek op als in de lijst van game-films een nieuwe Mario gaat opduiken. Hopend op een iets hoger niveau dan die meuk uit 1993.

3 reacties

  1. Had de memo niet ontvangen mbt Need For Speed….. dat is dus een goede verfilming? Zal wel zijn omdat ze de zelfde scriptschrijvers hebben gebruikt als in hun game serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *