‘Er gaan steeds minder smartphones verkocht worden’

sony-smartphone-oprolbaar-scherm
Ze zijn simpelweg te goed.

Jaren geleden was het normaal om ongeveer iedere twee jaar een nieuwe smartphone te kopen, of uit te kiezen in combinatie met een abonnement. Die tendens is tegenwoordig niet meer zo. Zo is sim only met je bestaande smartphone ook een prima oplossing en het scheelt serieus in je portemonnee. Bovendien zijn moderne smartphones zo goed dat ze na twee jaar niet vervangen hoeven te worden.

Steeds beter wordende smartphones, nieuwe smartphones die duurder worden, prijzige abonnementen en fabrikanten die de toestellen langer ondersteunen met belangrijke software updates. Zomaar een aantal zaken waarom er minder smartphones verkocht gaan worden. Volgens marktanalist Gartner gaat de smartphonemarkt dit jaar krimpen met 3,8 procent in de verkopen in vergelijking met 2018.

De analist stelt dat de markt verzadigd is. Pas als er echt noemenswaardige upgrades zijn, zullen consumenten overgaan. Bijvoorbeeld wanneer 5G gemeengoed gaat worden. Slechts zes procent van de nieuw verkochte smartphones ondersteunen deze technologie. Dat zal echter nog wel even duren, zeker in Nederland. Voorlopig zullen mensen dan ook nog wel blijven vasthouden aan hun huidige smartphone.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *