Er is een datingapp die catfishing onmogelijk maakt

Auteur: , 1 Reactie
Er is een datingapp die catfishing onmogelijk maakt

Selfieverificatie is het toverwoord.

Aan populaire datingapps hebben we anno 2015 geen gebrek, maar bij vrijwel al deze vormen van digitaal vlees keuren bestaat de kans dat je te maken krijgt met catfishing (Urban Dictionary). Je denkt iets fraais (m/v) aan de haak te hebben geslagen, wat in werkelijkheid een monstruositeit (m/v) is die in de verste verre niet op de getoonde, en vaak extreem bewerkte, foto’s lijkt. Eén van de vele valkuilen die Tinder, Badoo of Happn met zich meebrengen.

De makers van de iOS-app Blume denken het antwoord te hebben. De datingapp werkt ongeveer hetzelfde als Tinder, maar wanneer er een match is wordt aan beide deelnemers eerst gevraagd om een selfie te maken. Op basis daarvan kun je de match alsnog weigeren. Pas wanneer beide partijen akkoord gaan met het selfiemateriaal dat ze ontvangen hebben, kan er met elkaar gechat worden.

(Apparata-lezers die manieren gaan verzinnen om deze verificatie-feature te omzeilen in de comments in 3…2…1…)1 reactie

Fake camera app en klaar. Je kan beter een feature inbouwen die er voor zorgt dat iemand een bepaalde random pose aan moet nemen voor de selfie, dan heb je er tenminste nog iets van een zekerheid in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).