Er is iets mis met de Google Play Store zoekfunctie

Er is iets mis met de Google Play Store zoekfunctie
Als je een app niet kunt vinden, dan ligt het niet aan je zoekkunsten!

Als je op de Google Play Store aan het browsen bent naar een app, dan is de zoekbalk natuurlijk je grote vriend. Maar wanneer je een app intikt in de balk dan kom je bedrogen uit. Er is namelijk iets vreemds aan de hand met de zoekfunctie.

Bepaalde apps komen namelijk niet tevoorschijn, al zoek je er letterlijk naar. Dit probleem speelt al een hele tijd, zo blijkt uit dit Google forum waarin ontwikkelaars vragen naar een oplossing. AndroidAuthority haalt bijvoorbeeld het spelletje Deliver The Duck Water Game.

Wanneer je ‘Deliver The Duck’ intikt krijg je genoeg zoekresultaten, maar het spelletje zit er niet bij. Ook als je letterlijk ‘Deliver The Duck Water Game’ is de game geen onderdeel van de zoekresultaten. Dat is natuurlijk heel erg vreemd als zo’n specifieke titel niet het resultaat oplevert waar een gebruiker naar zoekt.

Het medium vond wel een workaround. Wanneer je ‘Deliver_The_Duck’ intikt komt het illustere spel wel tevoorschijn, al is het zelfs dan niet de eerste suggestie die je krijgt. Dat terwijl alleen het woord ‘Duck’ in alle andere zoekresultaten voorkomt. Zoals gezegd, het probleem is al een tijdje aan de gang en Google heeft tot dusver nog niet gereageerd op het probleem.

Het rommelt de laatste tijd een beetje in de virtuele winkel voor Android. Uit een onderzoek van een paar maanden geleden bleek bijvoorbeeld dat een groot deel van alle apps het niet zo nauw nemen met Google’s regels. Niet gek dus, dat Google massaal naar externe bedrijven overstapt om de rommel voor ze op te ruimen.

Lees ook: Hoe Google je beloont voor geld spenderen in Play Store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *