Er is nu een verbod op het 3d-printen van wapens

Auteur: , 2 Reacties
Er is nu een verbod op het 3d-printen van wapens

In Europa is het maken van wapens (en ze vullen met kogels) bij de wet al verboden, aan de andere kant van de oceaan is daar iets meer vrijheid in. Het leverde al talloze wapenproducten uit 3D printers op, maar er is inmiddels een verbod.

Het begon met de ‘Liberator’ van de jonge Amerikaan Cody Wilson en zijn bedrijf Defense Distributed. Er brak lichte paniek uit toen hij besloot de CAD-files van zijn ontwerp op het internet te gooien. Daarna doken er rap meer 3d-geprinte wapens op die in grootte en slagkracht toenamen, met een metalen exemplaar als voorlopig hoogtepunt.

Nu is het in Amerika beslist geen probleem om een klein handwapen te hebben, maar de het gebrek aan traceerbaarheid van 3d-geprinte wapens is menig politicus een doorn in het oog. Ondanks dat de meeste 3d-guns van plastic (ABS) het niet lang uithouden omdat de loop te heet wordt en daardoor vervormt, heeft de gemeenteraad van Philadelphia toch ingestemd met een verbod.

Ze zijn daarmee de eerste Amerikaanse stad met een verbod op het zelf uitprinten van wapens. Volgens Philadelphia Magazine gaat het om een preventieve maatregel. Hoe ze die nieuwe wet willen gaan handhaven is nog onbekend.2 reacties

Verbod zal er uiteindelijk zijn om de wapenindustrie te beschermen.
Wat maakt het uit. CAD-plannen om bestaande en zelfs ‘onbestaande’ wapenmodellen te CNC’en zijn al jaren te downloaden. En die functioneren prima. Zelf een ontwerp maken is overigens ook vrij simpel, de mechanische principes van een vuurwapen zijn al een serieus lange tijd dezelfde. Beetje rekenwerk wel, maar niets dat iemand met wat technische scholing niet zelf kan fabriceren. Een M4 ofzo hoeft het ook niet te zijn natuurlijk, een simpel .22 trommelrevolvertje is al meer dan efficient genoeg voor 90% van de toepassingen waarvoor een mens zo’n ding nodig denkt te hebben. En zelfs een replica is al uitermate efficient, de kracht van het concept ‘idee’, of ‘suggestie’ zo u wil, kan je maar beter niet onderschatten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).