Er komt een Nederlandse ‘Spotify voor games’

Er komt een Nederlandse 'Spotify voor games'
Voor een tientje per maand talloze games spelen. Een interessante optie?

Voor een vast bedrag per maand muziek luisteren: check. Voor een vast bedrag per maand films & series kijken: dubbelcheck. Voor een vast bedrag per maand alle games spelen: nope, helaas. Maar als het aan het Eindhovense Utomik ligt is zulks binnenkort mogelijk. Nou ja, de nieuwste games kun je niet meteen spelen via hun abonnementsdienst, maar veel andere games wel.

Utomik kost 10 euro per maand en geeft je toegang tot -vooralsnog- tachtig games. Ze zeggen dat ze richting de honderd contracten voor PC-games hebben afgesloten, maar laten nog geen lijst met namen zien. In een preview zien we wel een aantal bekende namen voorbij komen, zoals Torchlight en Darksiders II.

Er komt een Nederlandse 'Spotify voor games'

De games worden niet gestreamed. Utomik zegt een techniek te hebben ontwikkeld waarbij er een klein gedeelte van de game wordt gedownload, waarna het spel al speelbaar is. Volgens de makers moet dit het hoogst irritante lag voorkomen. Tijdens het gamen wordt de rest gedownload.

De allernieuwste games zullen niet meteen in de bieb worden opgenomen. Wel kun je deze via Utomik aanschaffen, waarna je ze via de dienst kan spelen. Op welke termijn nieuwe games in de Utomik-lijst worden opgenomen is niet bekend gemaakt.

Een releasedatum is er nog niet, wel kun je je aanmelden voor de bèta.
[gv data=”HGvb50KRR2w”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *