Er komt een sterkere PlayStation 4, dit moet je weten

Auteur: , 9 Reacties
PlayStation

De geruchten hingen al een tijdje in de lucht. Nu is het officieel.

Sony directeur Andrew House bevestigt de komst van een krachtigere PlayStation 4. Het apparaat zal naast de reguliere PlayStation 4 op de markt worden gebracht. De spelcomputer, nu nog bekend onder codenaam Neo, zal vooral op grafisch gebied een voorsprong hebben op de huidige PS4. Zo is er onder andere ondersteuning voor 4k.

Ontwikkelaars zullen vooralsnog geen ‘Neo exclusives’ gaan ontwikkelen. Het is de bedoeling dat alle games op beide apparaten worden uitgebracht zodat gamers niet het gevoel krijgen met een oude console te zitten. De officiële onthulling van de nieuwe PlayStation 4 laat nog even op zich wachten. Volgens House hoeven we niks te verwachten tijdens de aanstaande E3 beurs, dat van 14 tot en met 16 juni te bezoeken is in Los Angeles. (via Financial Times)9 reacties

oke, dan nu de grote vraag: wie gaat dit kopen? niet veel mensen, aangezien er maar weinig zijn met een 4k tv…
@gwnbmw: Als dit betekend dat je op 1080p ook mooiere games hebt dan kan het nog wel wat worden.
@Donstil: 1080p=1080p, wordt er niet mooier op. misschien wat minder lag, maar om daar nou een nieuwe console voor te kopen…
@gwnbmw: Huh? Sinds wanneer is de resolutie de enige bepalende factor? Er zijn tientallen grafische features die nu uitstaan op consoles omdat de huidige hardware het niet trekt, sterkere hardware betekend dan dus dat als de resolutie gelijk blijft bepaalde features aan kunnen.
@Donstil: als je het hebt over het aantal pixels of de fps… 30 fps is voor mij meer als genoeg…
@gwnbmw: Maar daar heeft hij het niet over. Denk aan zaken als anti-aliasing, geavanceerde lighting, particles etc. die op consoleports noodgedwongen uitstaan omdat het systeem het gewoon niet allemaal kan trekken.

Overigens is 30 fps niét genoeg en is het een fabeltje dat het menselijk oog geen onderscheid kan maken tussen 30 en 60 fps, maar dat is een discussie voor een andere keer ;)
@gwnbmw: U serious? Als ik het geld had zou ik direct overstappen op 4K. Moet helaas nog een paar maandjes wachten.
@Jochempie: ik ben heel serieus. tot kerst deed ik het nog met graphics van een ps3, en dat vond ik al genoeg. 4k is in mijn ogen pure geldverspilling. ten eerste is er geen hond die een 4k tv in zn huis heeft staan op het moment, en als je dat wel hebt: dom. ik zal uitleggen waarom dat dom is.

tv kijken. noem mij is een zender waar ik 4k tv kan kijken op een normale ziggo/upc horirzon box. inderdaad, 0. noem mij een betaalbaar foto toestel ofzo wat je aan de tv kan hangen en 4k foto’s maakt. of een telefoon.

gamen: tja, 4k en 6000 miljoen fps is leuk, maar je hebt er niks aan.

waarom dom? tegen de tijd dat alles beschrikbaar is in 4k, is die tv van jou alweer een oud stuk rotzooi.
@gwnbmw: Gast, ik kijk niet eens TV, en toch wil ik een 4K TV. Waarom? 4K films en de aansluiting op settop of teamviewen van m’n workstation.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).