Er komt een sterkere PlayStation 4, dit moet je weten

PlayStation
De geruchten hingen al een tijdje in de lucht. Nu is het officieel.

Sony directeur Andrew House bevestigt de komst van een krachtigere PlayStation 4. Het apparaat zal naast de reguliere PlayStation 4 op de markt worden gebracht. De spelcomputer, nu nog bekend onder codenaam Neo, zal vooral op grafisch gebied een voorsprong hebben op de huidige PS4. Zo is er onder andere ondersteuning voor 4k.

Ontwikkelaars zullen vooralsnog geen ‘Neo exclusives’ gaan ontwikkelen. Het is de bedoeling dat alle games op beide apparaten worden uitgebracht zodat gamers niet het gevoel krijgen met een oude console te zitten. De officiële onthulling van de nieuwe PlayStation 4 laat nog even op zich wachten. Volgens House hoeven we niks te verwachten tijdens de aanstaande E3 beurs, dat van 14 tot en met 16 juni te bezoeken is in Los Angeles. (via Financial Times)

9 reacties

    • @gwnbmw: Huh? Sinds wanneer is de resolutie de enige bepalende factor? Er zijn tientallen grafische features die nu uitstaan op consoles omdat de huidige hardware het niet trekt, sterkere hardware betekend dan dus dat als de resolutie gelijk blijft bepaalde features aan kunnen.

     • @gwnbmw: Maar daar heeft hij het niet over. Denk aan zaken als anti-aliasing, geavanceerde lighting, particles etc. die op consoleports noodgedwongen uitstaan omdat het systeem het gewoon niet allemaal kan trekken.

      Overigens is 30 fps niét genoeg en is het een fabeltje dat het menselijk oog geen onderscheid kan maken tussen 30 en 60 fps, maar dat is een discussie voor een andere keer 😉

   • @Jochempie: ik ben heel serieus. tot kerst deed ik het nog met graphics van een ps3, en dat vond ik al genoeg. 4k is in mijn ogen pure geldverspilling. ten eerste is er geen hond die een 4k tv in zn huis heeft staan op het moment, en als je dat wel hebt: dom. ik zal uitleggen waarom dat dom is.

    tv kijken. noem mij is een zender waar ik 4k tv kan kijken op een normale ziggo/upc horirzon box. inderdaad, 0. noem mij een betaalbaar foto toestel ofzo wat je aan de tv kan hangen en 4k foto’s maakt. of een telefoon.

    gamen: tja, 4k en 6000 miljoen fps is leuk, maar je hebt er niks aan.

    waarom dom? tegen de tijd dat alles beschrikbaar is in 4k, is die tv van jou alweer een oud stuk rotzooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *