‘Er komt geen goedkopere iPhone 6c’

'Er komt geen goedkopere iPhone 6c'
Met de iPhone 6 heeft Apple eindelijk grotere displays omarmt. En teruggaan naar een kleiner, goedkoper model zit er vermoedelijk niet meer in.

Geruchten over een goedkopere versie van de iPhone 6 doen al geruime tijd de ronde. Er gingen laatst zelfs al wat foto’s van de vermoedelijke achterkant over het net. Maar zijn we te vroeg geweest met onze voorspelling dat er in navolging van de iPhone 5c ook een iPhone 6c komt?

Timothy Arcuri, analist bij Cowen and Company, meent op basis van bronnen bij toeleveranciers en de productielijn dat Apple de iPhone 6c heeft geschrapt. Apple wilde een 4-inch iPhone maken met daarin de techniek van de iPhone 6. Deze zou net als de 5s goedkoper in de markt worden gezet, waardoor de iPhone voor meer mensen bereikbaar wordt.

De reden dat Apple het project zou hebben stopgezet is omdat ze bang zijn dat de kleinere plastic iPhone kannibaliseert op de iPhone 6 (en straks de iPhone 6s). Acuri:

“I think one of the reasons is because the iPhone 6 has sold so well, and they said, ‘Look, why would we want to cannibalize? If we came out with an iPhone 6C, we would essentially cannibalize a price-reduced iPhone 6.’”

Mocht dit kloppen, dan zit er voorlopig geen goedkopere iPhone aan te komen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *