Er komt nóg een Harry Potter mobile game uit! (trailer)

Je kunt zelf aan de slag in Zweinstein!
Dit is wat we tot nu toe weten over Harry Potter: Hogwarts Mystery. Nee, niet die van Niantic.

In november van vorig jaar deden er geruchten de ronde over een Harry Potter GO-game die een paar maanden later bevestigd werden. Toch weten we nog nauwelijks iets over de game van Niantic, maar Harry Potter-fans kunnen alvast in hun handen wrijven voor een andere HP-game voor de smartphone!

Jazeker, en niet zomaar een game. Na wat verschrikkelijke maar vermakelijke games op de PlayStation en PlayStation 2 was het namelijk altijd een beetje stil rondom Harry Potter-games. Nu ben ik geen gigantische fan van de franchise (mijn vriendin overigens wel) maar het universum gecreëerd door J.K. Rowling leent zich afgezien van extreem fanboy/girl-isme uitermate goed voor een RPG waarin je zelf een tovenaar kunt uitbouwen.

En dat is precies waar Jam City nu mee bezig is. Harry Potter: Hogwarts Mystery speelt zich af tussen Harry Potter’s geboorte en zijn toetreden in Zweinstein. Hoewel de titulaire held dus in hetzelfde universum en in dezelfde periode leeft, zal de held niet in het verhaal voorkomen. Maar niet getreurd, de onderstaande trailer verraadt in elk geval dat Professor Snape, Hagrid en Professor McGonagall je begeleiden tijdens je magische reis.

[gv data=”BT5qHuz_dvQ”][/gv]

Die reis zal overigens bestaan uit het creëren van een eigen personage om vervolgens een echte tovenaar te worden. Jazeker, je maakt een karakter aan, je moet je bij een huis aansluiten en naarmate je ‘opleiding’ vordert, leer je steeds meer spreuken die je in gevechten kunt toepassen. Ook lijkt er een sociaal aspect aan de game te zitten, want je maakt vrienden, krijgt rivalen en kunt (volgens geruchten) zelfs relaties beginnen. Goed nieuws voor al die Harry Potter fanfictie-schrijvertjes onder ons.

Harry Potter: Wizards Unite, de Pokémon GO-achtige game van de makers van de Pokémon-game, zijn ondertussen hard aan het werk aan hun mobiele versie van het rijke universum van Rowling. Hoewel er voor beide games nog geen officiële releasedatum bekend is gemaakt, kun je ervan uitgaan dat ze beide in de tweede helft van 2018 uit zullen komen voor zowel iOS als Android. Hoe dan ook, ik zou opschieten als ik een van de ontwikkelaars was, want hoewel de games totaal anders zijn, zou ik zeker niet de tweede willen zijn.

Tot die tijd kun je via Google Street View zelf door bekende Harry Potter-locaties ‘lopen’. Daarnaast lees je in dit artikel voor hoeveel de stoel werd verkocht waarop J.K. Rowling zat toen ze de eerste twee boeken schreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *