Er ontploffen steeds meer dingen bij Samsung

ook wasmachines ontploffen bij samsung
De ellende bij Samsung is nog lang niet voorbij. Vorige week bleek dat ook de ‘nieuwe’ en dus veilige Galaxy Note 7 toch raar kan doen. En nu is er weer iets mis met dit apparaat.

Vandaag heet de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission namelijk bekend gemaakt dat het de bovenlader wasmachines van Samsung nader gaat onderzoeken omdat er veiligheidsrisico’s zijn. Consumenten klagen al langer over explosies bij deze wasmachines.

CPSC adviseert consumenten alleen de delicate modus te gebruiken als ze bijvoorbeeld beddengoed wassen. Met deze delicate modus draait de trommel minder snel rond en is volgens de CPSC minder kans op ontploffingen. Het gaat om wasmachines die tussen maart 2011 en april 2016 zijn verkocht.

Samsung bevestigt dat er problemen zijn met de wasmachines. Er kunnen abnormale trillingen ontstaaan door bijvoorbeeld waterafstotende kleding en beddengoed die als een grote bal in de machine gaan draaien.

Deze ellende doet het merk Samsung geen goed.

Toch zijn er heus wel mooie dingen over Samsung te melden. Het scherm van de Galaxy Note bijvoorbeeld heeft volgens wetenschappers het mooiste scherm.

Update vrijdag 30 september:

Samsung Nederland heeft gereageerd en stelt dat ‘modellen die ‘buiten Noord-Amerika zijn verkocht ervaren dit probleem niet.’ Gelukkig maar!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *