Er worden miljarden broertjes van de Bitcoin verschoven

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-xrp-ripple-whales

De koers van Bitcoin daalt, dus wordt men nerveus. Men verschuift grote bedragen.

Whales zijn mensen/partijen die heel veel Bitcoin of andere cryptomunten hebben. Je houdt die munten in een wallet. Wanneer iemand met heel veel munten besluit om die te verplaatsen, dan heet dat een whale-transactie. Omdat de markt voor de handel in cryptomunten enorm transparant is, kun je alle transacties volgen, dus ook direct zien wanneer die grote transacties plaatsvonden. Er zijn mensen die dat continue doen. Inderdaad, cryptowhale spotters.

Zij zien de afgelopen dagen heel veel Ripple (XRP) uit grote wallets komen en naar andere wallets verhuisd worden. Hier doen zij via Twitter braaf verslag van.

Nu is Blockchain aan de ene kant heel transparant, maar als het om de privacy gaat is dit absoluut niet het geval. Vaak weet men dus niet wie er eigenaar is van bepaalde wallets. Dit leidt tot grote onrust. Worden de munten gekocht omdat investeerders nu goedkoop toeslaan om straks massaal de cryptomarkt op te gaan? Worden er heel veel cryptomunten klaargezet om te verkopen en heeft dit een koersval tot gevolg? De markt wordt er niet rustiger op. Zeker niet omdat de afgelopen dagen al bleek dat de eigenaren van het bedrijf achter Ripple voor honderden miljoenen aan XRP verkochten. Het bedrijf heeft echter nog steeds zo’n 60% van alle Ripple (XRP) in bezit. Dat maakt de speculatie nog intenser.

Wel valt altijd op dat grote transacties toenemen naar mate de koersen langer negatief zijn. Zouden al die whale transacties dan betekenen dat de Bitcoin en zijn broertjes eindelijk weer gaan stijgen?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).