Er worden steeds minder apps gedownload

Er worden steeds minder apps gedownload
Iedere dag komen er talloze apps uit, de techmedia schrijven er massaal over, maar de gemiddelde consument heeft het wel even gehad met de ooit zo florerende app-industrie. Wat is er aan de hand?

Er is een zorgwekkende trend gaande in app-land. Eerder deze maand verscheen er een onderzoek van Deloitte waaruit blijkt dat het aantal gedownloade apps per maand flink is gedaald. Iets dat aansluit op eerdere berichten dat de inkomsten van bijvoorbeeld Candy Crush, de grootste moneygrabbers in de App Stores, onderuit zijn gegaan.

Het grootste WTF-momentje hadden we echter toen we dit rapport van comScore over mobiele apps lazen. Daaruit blijkt dat de tijd die aan digitale media wordt besteed voor 52% aan apps opgaat, maar dat de overgrote meerderheid van de smartphonebezitters nooit meer een app download. Maar liefst 65,5% haalt nooit wat nieuws uit de app-winkels van Apple, Google of Microsoft. Slechts een derde is er nog geregeld te vinden, maar daarvan houdt de meerderheid bij één of twee apps per maand.

Dit ligt zeer zeker niet aan het aanbod of de prijs van apps – veruit de meesten zijn immers gratis. Nee, het heeft vooral met verzadiging te maken. Veel smartphonegebruikers zijn simpelweg voorzien in hun app-behoefte. Slechts een klein percentage blijft continu nieuwe apps downloaden. Maar als je je telefoon alleen voor een aantal basale dingen gebruikt (sociale media, mail, berichtendiensten) dan is er natuurlijk geen noodzaak om apps te blijven downloaden.

Downloaden jullie nog geregeld apps, of zie je bij jezelf ook een ‘app verzadiging’ optreden?

4 reacties

  1. na enkele jaren een smartphone te gebruiken begin je een 20 degelijke apps te leren kennen die je sowieso opnieuw installeert maar verder…

    ook het feit dat er een miljoen apps in de stores staan waaruit misschien een 500 apps ECHT goede killerapps zijn en de rest allemaal rommel of zaken waar je niets mee bent.

  2. Naast de verzadiging is men ook de bedondering aardig zat, dus de apps die gratis zijn maar eigenlijk niets kunnen tenzij je de pro versie koopt. Of de games die niet te spelen zijn zonder de experience points die je weer kunt kopen en ga zo maar door.

    Uiteindelijk zie je dat men het houd bij factory apps, het handje volle vertrouwde apps en alleen die ene app die men door omstandigheden een keer nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *