Er wordt nog steeds jacht gemaakt op Popcorn Time

Er wordt nog steeds jacht gemaakt op Popcorn Time
De komst van Popcorn Time zorgt voor paniek in Hollywood. De dienst waarmee je in een handomdraai films en series illegaal kunt kijken is al geregeld onder vuur komen te liggen.

Vorige week maakte de EURid (European Registry for Internet Domain Names) een einde aan de .eu-extensie van de populaire Popcorn Time-fork time4popcorn, één van de populairste afsplitsingen die gebaseerd is op het originele Popcorn Time. Laatstgenoemde moest door de druk van de entertainmentindustrie zijn deuren al sluiten, maar Time4Popcorn bood moedig weerstand en is tot dusver altijd in de lucht gebleven. Totdat de EURid moeilijk ging doen, that is, en het streaming feestje kwam verstoren.

EURid is de toezichthouder over meer dan 3,5 miljoen domeinnamen die eindigen op .eu. Omdat de instantie de contactinformatie van het Pocorn Time-team in twijfel trok – ze zullen hun echte namen vast niet gebruiken nee – sloten ze het domein. Hierdoor was de site time4popcorn.eu niet meer toegankelijk, wat weer gevolgen had voor Popcorn Time-gebruikers die de client daar vandaan hebben. Bij het opstarten van het programma kregen ze enkel een wit vlak te zien. Ook de app werkte ronduit ruk.

Lees ook: Popcorn time downloaden, zo werkt het

De dienst is daarom verhuisd naar time4popcorn.com, die weer doorlinkt naar popcorn-time.se, waar binnenkort een nieuwe versie van de software komt te staan die niet meer url-afhankelijk is. Daardoor zal het neerhalen van de website in het vervolg geen effect meer hebben op de werking van het programma en kun je ongestoord doorgaan met het bing-watchen van Game of Thrones of de populairste films van het moment.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *