Er zijn bijna 7 miljoen Dropbox-accounts gehackt

Er zijn bijna 7 miljoen Dropbox-accounts gehackt
De clouddienst lijkt een serieus probleem te hebben.

Een hacker claimt bijna 7 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden van Dropbox-gebruikers te hebben bemachtigd. Dit werd ontdekt op Reddit, waarbij werd gelinkt naar een ’teaser’ met inlogdata op Pastebin. Reddit-gebruikers bevestigde al snel dat de inloggegevens werkte. De hacker in kwestie schijnt meer inloggegevens openbaar maken in ruil voor Bitcoin.

Dropbox zegt ondertussen dat ze niet gehackt zijn en de inloggegevens afkomstig zijn van hacks bij anderen, die toevallig een koppeling met Dropbox hebben. De verklaring van Dropbox luidt:

“These usernames and passwords were unfortunately stolen from other services and used in attempts to log in to Dropbox accounts. We’d previously detected these attacks and the vast majority of the passwords posted have been expired for some time now. All other remaining passwords have expired as well.”

Het heeft er nu alles van weg dat er een dienst is gehackt die gebruikers zelf aan Dropbox hebben gekoppeld. Welke is alleen nog onbekend, maar een tussentijdse wachtwoordupgrade voor je Dropbox-account kan nu geen kwaad, dunkt ons. (via TheNextWeb)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *