Er zit een illegale Football Manager in het Vaticaan

Vaticaan
In de vorige versie van de populaire game Football Manager (2013) hadden de ontwikkelaars zekere functionaliteit verborgen. Dit stelde hen in staat om het IP adres te achterhalen van een ieder die een illegale kopie van het spel speelt.

Om het probleem van illegale software aan te kaarten, heeft Football Manager-baas Miles Jacobson tijdens de London Games Conference 2013 laten weten dat er maar liefst 10,1 miljoen illegale kopieën van zijn spel in omloop zijn. Landen als China, Turkije en Portugal spannen de kroon wanneer gekeken wordt waar de meeste illegale virtuele voetbal coaches rondlopen.

Grappig detail daarbij is dat één van de “boefjes” gehuisvest is in het Vaticaan. Zou dat misschien de echte reden zijn dat Paus Benedictus XVI eerder dit jaar uit zijn ambt trad? Hij heeft nu immers veel meer tijd om te gamen.

Het is natuurlijk zorgwekkend dat er ruim tien miljoen illegale exemplaren van je game in omloop zijn. Maar Miles Jacobson is echter wel zo realistisch door te stellen dat dit niet gelijk staat aan evenveel onverkochte exemplaren. Hij schat het verlies op zo’n 176.000 exemplaren, wat overeenkomt met zo’n 3,7 miljoen dollar aan inkomsten. (via: kotaku)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *