‘Error 53’ terroriseert iPhone 6-eigenaren

iPhone 6 zwart
Veel bezitters van een iPhone 6 hebben last van een mysterieuze foutmelding die zorgt voor een volledig onbruikbaar toestel.

Daarover bericht TheGuardian vandaag.

De klacht verschijnt momenteel vaak op het Apple-forum. Er zijn andere aanwijzingen dat er behoorlijk wat mensen het slachtoffer zijn van error 53. Zo zou een pagina over het probleem op de website iFixit meer dan 180.000 keer zijn bezocht.

Error 53 treedt op na een reparatie die niet door Apple is verricht. Het heeft allemaal te maken met de vingerafdrukscanner/Touch ID-sensor. Na de reparatie wordt de vingerafdruk niet meer herkend en de scanner uitgeschakeld. Als er vervolgens een update van iOS wordt geïnstalleerd gaat de iPhone op slot. Als er nieuwe onderdelen worden gevonden wordt error 53 weergegeven.

Apple geeft inmiddels toe dat error 53 neerkomt op een onbruikbaar toestel en kan dat de fout alleen kan worden opgelost door het aanschaffen van een nieuwe iPhone.

Conclusie: is je iPhone 6 kapot, laat dan een (dure) officiële Apple-reparatie verrichten. Anders is er een goede kans dat je toestel volstrekt waardeloos is geworden.

4 reacties

 1. Apple laat zich weer van zijn beste kant zien… toestel kapot? Ze kunnen sowieso met wat softwaretrucjes dat oplossen. Maar nee, ze kiezen liever voor enorm veel e-waste en laten mensen voor €800 een nieuwe kopen. Oplichters

 2. Nou kleine correctie. Deze fout treed dus op als de iPhones gerepareerd worden en er een fake TouchID sensor terug geplaatst wordt. Wat vaak onderdeel is van een heel nieuw front oid.

  Apple kan van deze imitatie chips de veiligheid niet garanderen en vandaar dat deze toestellen waarschijnlijk geblokkeerd worden.

  Mensen weten vaak niet dat bv het glas repareren met Orginele onderdelen bij Apple nagenoeg niet duurder is dan de zogenaamde “OEM” onderdelen van de reparatie bedrijfjes, alles wat in de losse verkoop zit is nagemaakt namelijk, wat reparatie bedrijven ook beweren Apple levert deze onderdelen niet los. Ook niet in het buitenland.

 3. ‘Error 53’ terroriseert alleen stupido iPhone 6-eigenaren die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten en hun telefoon door henkie op de hoek laten repareren.

  Apple doet niets verkeerd.

  (disclaimer: ben geen Apple fanboi maar heb wel gezond verstand).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *