Essent komt met een snellaadstation voor mobieltjes

Auteur: , 1 Reactie

Hadden we het laatst niet over het gemis aan kluisjes bij een publiek oplaadpunt voor je gadgets? Essent brengt het.

Essent heeft vandaag een snellaadstation met afsluitbare opbergmogelijkheden geïntroduceerd. Er zitten in totaal tien kluisjes in, acht kleine voor telefoons, en twee grote voor al je oversized tablets. Essent ondersteund de 30-pins en de Lightning-connector van Apple, evenals micro-USB voor de rest van het telefoonveld. Aan de hand van Apple-, Android- en Windows-logo’s is te zien welk kluisje je moet hebben. Essent zegt dat het snellaadstation meet welke capaciteit er nodig is en laadt de accu van het toestel met het maximale aantal ampère op.

Intelligente USB-technologie

Het laden gaat volgens Essent in ieder geval sneller dan via een reguliere oplader dankzij intelligente USB-technologie. Op een display in het midden van de oplaadzuil is een scherm geplaatst waarop de voortgang van het laadproces kan worden gevolgd. Enigszins vergelijkbaar met Essents oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Essent gaat de snellaadpunten overigens niet zelf inzetten, maar verkoopt deze aan bedrijven en instellingen. Navraag leert dat de zuilen tussen de 3.000 em 4.000 euro kosten, afhankelijk van het soort branding en de afname van overige Essent-diensten. Leasen is ook mogelijk. Koffiebar The Coffee Virus in Amsterdam-Noord is een van de eerste ondernemers die er een heeft staan. Gebruik is gratis, uiteraard.1 reactie

Dat snel laad verhaal zit ook op mijn ASUS moederbord. Die checked ook wat voor apparaat er word aangesloten en past zich daar op aan. Het laden gaat aanzienlijk sneller dan met de normale lader.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).