Essential Phone reviews: volwaardige Android topper?

Essential Phone reviews
Bekijk in dit review overzicht of de smartphone van ex-Google topman Andy Rubin de moeite waard is.

Een tijdje geleden presenteerde Andy Rubin zijn eigen creatie, genaamd de Essential Phone. De smartphone van de oud-topman van Google viel niet alleen op door de hoogwaardige specs, maar ook het unieke design van het toestel liet ons twijfelen wat de ideale vorm van smartphones nu precies is.

Na veel maanden prepareren is de Essential Phone eindelijk gelanceerd in enkele delen van de wereld. Hoewel het nog niet zeker is of het toestel ook in de Nederlandse winkels komt te liggen, lees je in ons Essential Phone review overzicht of de smartphone het wachten en/of importeren waard is.

The Verge
The Verge is vrij positief over het eerste toestel van Andy Rubin. Het randloze design dat gepaard gaat met een goed uithoudingsvermogen wissen echter niet foutjes uit zoals het missen van een 3.5 mm ingang. Met name de camerakwaliteit is niet zo goed als bij de high-end concurrenten van dit jaar.

“De Essential Phone doet zoveel dingen goed: een elegant design, groot scherm, prima accuduur en een schone versie van Android. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de mobiel ook ambities om gebruik te maken van speciale modules, die nog volop in ontwikkeling zijn.”

“Vraag je Android-gebruikers wat ze van een toestel willen, dan zou je zien dat er heel wat mensen dit toestel zouden omschrijven. Hoewel de camera redelijk goed is, kan het echter niet tippen aan de hoge standaard die de rest van de high-end smartphonemarkt.”

CNET
[gv data=”McL1vZs3dHk”][/gv]

WIRED
In de Essential Phone review van WIRED wordt vooral dieper ingedoken op de prestaties van alle beschikbare smartphones, en hoe de Essential Phone zich wil onderscheiden. Andy Rubin heeft ruim 300 miljoen dollar uitgegeven om uit te zoeken wat er mist in de huidige markt, maar foutloos is het toestel zeker niet.

Als er waterdichtheid aanwezig zou zijn en de camera beter zou zijn, zou dit volgens WIRED een van de beste Android smartphones zijn. De Essential Phone heeft echter genoeg imperfecties om hem niet hals over kop in huis te hoeven halen. Het wachten is dan ook op cruciale lange termijn-plannen zoals updates en klantenservicebeleid.

Volgens de recensent is er zeker ruimte voor een smartphone die niet haar producent- en reclamepartners in je gezicht smijt. Dat is ook een van de positieve pluspunten aan de Essential Phone. Je realiseert je echter ook bij gebruik dat het apparaat nog steeds onderzoekt hoe het de smartphonewereld op zijn kop moet zetten.

Unbox Therapy
[gv data=”1zPfGfrYsJQ”][/gv]

Android Authority (preview)
Android Authority gaat vooral dieper in op de moeite die Andy Rubin heeft genomen om de Essential Phone uit te laten blinken in simpelheid, minimalisme en essentialisme, wat allemaal terug te vinden is een toestel dat draait op een van de lichtste Android-versies ooit. De Android Nougat versie 7.1.1 in de review-versie werkte simpelweg top.

De Essential Phone voelt aan als een smartphone die een groot publiek in één keer wil overtuigen van zijn kwaliteiten, terwijl deze mensen allemaal andere behoeftes en aan een andere definitie bij de term ‘essentieel’ denken. Het kan gaan om alledaagse specs en features die niet mogen missen in een smartphone, of juist innovatieve nieuwe features om de ontwikkeling van smartphones door te zetten.

De Essential Phone probeert beide kanten te pleasen, wat het volgens Android Authority prima doet. De smartphone is echter zeker niet foutloos, waardoor we ook hier achtergelaten worden met het gevoel dat de Essential Phone eigenlijk nog niet ‘af’ is.

Nog geen reacties

    • @kees66:
      Er wordt een USB-C naar 3,5mm jack kabeltje standaard bijgeleverd net als 27W lader en reinforced laadkabel. Klik het verloop kabeltje aan je headphone en het is als vanouds. Ik zie dit niet als een probleem tenzij je problemen zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *