Essential smartphone kapt, maar toch ook weer niet

Prachtig apparaatje
Het bedrijf werkt aan een nieuw mysterieus product.

De Essential Phone was in 2017 dé opkomende smartphone en moest de gehele markt omver blazen met zijn eerlijke start-up imago en werkelijk prachtige design. De smartphone van de mede-oprichter van Android Andy Rubin werd dan ook redelijk goed ontvangen, maar dat mocht uiteindelijk niet baten, want het bedrijf achter het toestel werd al snel te koop gezet en gisteren werd bekend dat het toestel niet meer geproduceerd wordt. Maar er is licht aan het einde van de tunnel.

Het bedrijf van Rubin laat namelijk tegenover 9to5google weten een zekere doorstart te maken. De Essential Phone zal niet meer geproduceerd worden en is grotendeels uitverkocht, maar dat betekent niet het einde voor het bedrijf. Ze geven een statement betreffende de Essential Phone en kondigen nog net niet letterlijk een volgend project aan.

“We werken hard aan ons volgende mobiele product en zullen door gaan met het verkopen van accessoires, snelle software updates en customer support voor onze bestaande community.” Ze werken dus aan een volgend ‘mobiel product’. Meestal kun je die twee woorden samen simpelweg interpreteren als een volgende smartphone.

En laat dat nou net op de huidige geruchten aansluiten, want hoewel de Essential Phone zelf vooral post release behoorlijk veel onder vuur stond (de camera bleek niet in orde, hij was niet te repareren en Andy Rubin die te maken kreeg met MeToo-verwijten) waren de concepten behoorlijk interessant.

Het volgende project, het mobiele product waar in het statement naar verwezen wordt, zou dan ook een kleine smartphone zijn die door middel van A.I. e-mails en telefoontjes zou kunnen beantwoorden. Het zou gaan om een bij-telefoon die je naast je gebruikelijke smartphone kunt gebruiken. Hoe dan ook, het bedrijf zal de Essential Phone voorlopig van updates voorzien en heeft momenteel het record van snelste Android-updates van derden; de Android Pie-update was uren na de Pixel al verkrijgbaar voor Essential.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *